Ključ za razumevanje zdravlja vaše kože

Dermoskopija

Dermoskopija je neinvazivni medicinski pregled kojim se dijagnostikuju i prate promene na koži. Često korišćen alat u dermatologiji, dermoskopija je brz, bezbolan i efikasan način da se detektuju abnormalnosti, uključujući rak kože. Sa preciznošću i preventivnim potencijalom, ovaj pregled je ključan korak u očuvanju vašeg zdravlja.

Zašto dermoskopija?
Dermoskopija se obično preporučuje za proučavanje pigmentovanih lezija, kao što su madeži. Ovaj pregled pomaže u otkrivanju malignih melanoma u ranim stadijumima, kao i drugih kožnih bolesti, poput bazalnih ćelija karcinoma i skvamoznih ćelija karcinoma.

Kada se radi dermoskopija?
Idealno, svako bi trebalo redovno da obavi dermoskopski pregled, naročito osobe koje imaju:

Veliki broj madeža
Madeže sa atipičnom, nepravilnom strukturom
Ličnu ili porodičnu anamnezu raka kože

Ko obavlja dermoskopski pregled?
Dermoskopski pregled obavlja iskusni dermatolog, specijalizovan za identifikovanje i tumačenje promena na koži. Naši stručnjaci u iSkin ordinaciji su visoko obučeni i posvećeni pružanju najbolje moguće nege.

Šta možemo očekivati od pregleda?

Dermoskopija je brz i bezbolan pregled. Dermatolog koristi dermoskop, uređaj sa snažnim uvećanjem, za pregled madeža i lezija. Na taj način se dobija detaljan prikaz strukture i distribucije pigmenta u koži, što omogućava rano otkrivanje mogućih promena.

Benefiti dermoskopskog pregleda

Rana Dijagnostika: Dermoskopija može otkriti rane faze raka kože, što znatno povećava šanse za uspešno lečenje.
Prevencija: Redovni pregledi omogućavaju rano otkrivanje promena na koži, što može biti ključ za prevenciju ozbiljnijih stanja.
Komfor: Dermoskopija je potpuno bezbolan pregled koji ne iziskuje nikakvu pripremu, a pregled se obavlja brzo i efikasno.

Da li je dermoskopija pregled komforan za pacijenta?

Apsolutno! Dermoskopija je bezbolan pregled koji traje samo nekoliko minuta. Tokom pregleda, pacijent je u ležećem ili sedećem položaju, u zavisnosti od regije koja se pregleda.

Redovni dermoskopski pregledi - Vaš ključ za zdravu kožu

Kao preventivni ili dijagnostički pregled, dermoskopija je neophodan korak u brizi o zdravlju kože. Naše stručno osoblje u iSkin ordinaciji je spremno da Vam pruži najkvalitetniju negu.

Zakažite svoj pregled danas i preduzmite korak ka čistoj i zdravoj koži

Kontakt

Zdravlje vaše kože je naša misija.

X